29 октября 2013

Мансардные окна, как основной елемент мансарды

Мансардные окна, как основной елемент мансарды

Мансардні вікна, як основний елемент мансарди.

   Бачиться затишна, наповнена сонячним світлом оселя. Так хочеться зранку прокидатись від дотику проміння, а засинати під зоряним небом. І це реальність, яку можна втілити в проекті мансарди.

Отже, якщо Ваше горище має висоту у центрі під гребенем 2,1-2,4 м - сміло перевтілюйте його у мансарду.  Якщо ж Ваш проект - новобудова, то тут легше,бо у Вас , звичайно ж , є робочий проект і за порадою завжди можна звернутися до архітектора чи забудовника. В будь-якому випадку вибір за Вами, адже реалізовуються Ваші мрії. Залишилось тільки продумати кілька основних моментів.

  І тут  ми не помилимось, сказавши, що ключовим елементом у мансарді є вікно, оскільки при правильному виборі місця розташування, розміру і кількості мансардних вікон Вам відкриється чудовий краєвид і забезпечиться природнє освітлення приміщення. Завдяки схилу даху мансардне вікно пропускає більше світла до приміщення, ніж вертикальне. При облаштуванні вітальні та дитячої, під чи над мансардними вікнами, можна встановити додаткові вікна, або ж зкомбінувати кілька моделей вікон для максимального освітлення та розширення краєвиду. Не останню роль відіграє довжина вікна, що відповідає куту нахилу даху. Нижня межа вікна повинна бути 90-120 см. над підлогою, а верхня межа – близько 200 см. над підлогою. Практично, чим похиліший дах, тим довше вікно.

   5 основних кроків у підборі мансардного вікна:

1.Розрахувати кількість та розмір вікон для оптимального освітлення Вашої мансарди. Головний принцип – 10:1, тобто на кожні 10 м2 приміщення, мінімум 1м2 засклення.

2.Визначитися із функціональністю вікна, а саме, спосіб відчинення вручну чи пультом дистанційного управління.

3.Обрати модель вікна. Серед усього різномаїття варіантів , переглянути які можна на нашому сайті, особливу увагу привертають панорамне мансардне вікно Roto Azuro 2.6мx1.7 м та вікно-балкон GDL Cabrio(VELUX), що монтується у покрівлю як звичайне мансардне вікно,  а при відчиненні перетворюється на справжній балкон у мансарді.

4.Оцінити переваги можливих склопакетів і зупинитися на більш вдалому для Вас.

5.Підібрати сонцезахисні аксесуари та ролети за розміром вікна та за вподобанням.

Приходьте, ми допоможемо втілити ваші фантазії у життя…

Источник: Олніта
Пожаловаться модератору